mentaliti rawak

02 January, 2011

grown ups


pernah tak rasa diri macam siaal punya anak? dan rasa diri lebih besar dari orang tua sendiri? 
aku rasa benda tu amat sangat. 
damn,rasa bersalah memang bersawang gila serabut dah.lagilagi dengan tanggungjawab sbg anak sulung yang sememangnya berat gilaa terutama sekali bila kau lelaki,dan lebih lagi bila kau ada adik kecil berderetderet di bawah. 
aku memang respect laah manamana anak sulung yg tak memakihamun bilaa terperangkap di rumah sambil melayan those small zombie soldiers yang tak habishabis berperang bergaduh melalak kat rumah,tak pernah fikir pasal masa depan,hidup senang lenang dan hanya tahu bermain,
"diorang tu budak kecik,bukan sebaya dengan kau,jangan kasar sangaat"

aku faham,mana ada parents yg nak anak jadi setaaaan. setiap diorg ada cara utk mndidik anak sendiri. tapi sbg anak dan juga remaja kita memang mudah lupaaa.lupa tanggungjawab sendiri,lupaa tuhan,segalanyaa
macam aku,

*sesat di hujung jalan U-turn balik ke jalan lurus,mana yaa tuhan jalan ituu?


1 komentar:

Ieda Mazlan said...

tahu takpeeee, haish, we are on the same boat, huh

Post a Comment